Voorzitterswissel Voka: Rudy Provoost volgt Wouter De Geest op

“Waar ik als Voka-voorzitter naar wil streven, is blijvende economische en maatschappelijke impact. Daar wil ik de komende drie jaar samen hard aan werken”. Met die woorden heeft Rudy Provoost gisterenavond tijdens een ledenbijeenkomst officieel de fakkel overgenomen van Wouter De Geest als voorzitter van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Rudy Provoost is op maandag 21 november officieel ingehuldigd als de nieuwe voorzitter van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. Hij zal vanaf vandaag en de komende drie jaar in deze functie mee stem geven aan de Vlaamse ondernemingen. Hij neemt de fakkel over van Wouter De Geest, die sinds november 2018 nationaal voorzitter van Voka vzw was.

Ruim 300 ondernemers, politici en decision makers woonden de Voka voorzitterswissel bij in Tour & Taxis in Brussel. Onder andere premier Alexander De Croo en Vlaams minister-president Jan Jambon namen het woord.

In zijn maidenspeech zegt Rudy Provoost dat Voka drie belangrijke taken heeft: belangen behartigen, bruggen bouwen en krachten bundelen. “Na alle gesprekken die ik de afgelopen weken met mensen binnen en buiten de organisatie heb gevoerd, ben ik er meer dan ooit van overtuigd dat we met Voka het draagvlak en de slagkracht hebben om economische en maatschappelijke impact te hebben. We reiken de hand naar de politiek om als volwaardige partner mee onze verantwoordelijkheid te nemen om de grote socio-economische uitdagingen samen aan te pakken”.

Met Rudy Provoost als opvolger van Wouter De Geest kiest Voka voor een veelzijdige ondernemer en bestuurder met internationale ervaring in diverse sectoren. Innovatie, transformatie en groei lopen samen met digitalisering, duurzaamheid en gezondheid als rode draden doorheen zijn loopbaan. 

Wie is Rudy Provoost?

  • °16 oktober 1959, Oostende
  • Gehuwd, drie kinderen
  • Master Psychologie – UGent (1982), Master in Management – Vlerick Business School (1983), Executive Master in Change – Insead (2020)
  • 1984-1987: Procter & Gamble
  • 1987-1992: Canon
  • 1992-2000: Whirlpool – diverse internationale managementfuncties
  • 2000-2011: Koninklijke Philips – lid raad van bestuur (2006-2011), CEO Philips Consumer Electronics (2004-2007), CEO Philips Lighting (2008-2011)
  • 2012-2016: Rexel – CEO en bestuursvoorzitter
  • Heden: bestuursvoorzitter bij Jensen-Group, lid raad van bestuur bij Elia, Pollet Water Group en Vlerick Business School, commissaris bij Randstad, en senior advisor, investor en mentor bij groeibedrijven en in een private equity en venture capital context
Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact