Voka Zomerstages officieel afgetrapt met collectieve stage in Antwerpse haven

Tien politici liepen op woensdag 21 augustus een Zomerstage in de Antwerpse haven op initiatief van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. In de voormiddag kregen de politici een inleiding op het havengebeuren door Port of Antwerp CEO Jacques Vandermeiren. Daarna vertrokken de politici op individuele stage. Vijf politici bij een onderneming in het havengebied, vijf bij een specifiek aspect van Port of Antwerp. “Dit is een geslaagde start van de Voka Zomerstages, die de komende weken meer dan 90 politici laten kennismaken met het ondernemersleven in Vlaanderen en Brussel”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

“Meer dan 90 ingeschreven politici, over de honderd kandidaat-bedrijven, 45 politieke nieuwkomers en een mooie spreiding over partijen, provincies en bedrijfssectoren heen. De Voka Zomerstages zijn dit jaar een enorm succes”, stak Hans Maertens van wal in het Havenhuis. We zijn blij dat de politici zo geïnteresseerd zijn om de Vlaamse ondernemerswereld te ontdekken en kennis te maken met onze bedrijven, hun troeven en hun uitdagingen. Wat ons extra verheugt is dat de helft van de politici nieuwkomers zijn in de parlementen. Het toont aan dat zij zich meteen goed willen voorbereiden op hun parlementaire taak.”

Samenwerking centraal

De politici lopen deze zomer individueel een stage bij een bedrijf. Maar voor de officiële aftrap van de Voka Zomerstages werd samengewerkt met Port of Antwerp. “Het is niet toevallig dat we starten bij de grootste economische motor van het land. Want ook hier zie je een divers ecosysteem aan bedrijven, wat ons geheel ondernemerslandschap – en de deelnemende bedrijven aan de Voka Zomerstages – typeert”, vindt Hans Maertens.

“We zijn verheugd om samen met Voka een mooie mix van politici en bedrijfsleiders te laten kennis maken met elkaar en de haven van Antwerpen. Een extra stap naar nog meer samenwerking, om samen de haven van de toekomst te realiseren”, aldus Jacques Vandermeiren – CEO Port of Antwerp.

De 10 Zomerstagairs in de Antwerpse haven zijn:

Naam Partij Parlement Stageplaats
Dieter Van Besien Groen Kamer van volksvertegenwoordigers Prosperpolder (PoA)
Freya Perdaens N-VA Vlaams Parlement Datacenter Thornton Road (PoA)
Hannes Anaf sp.a Vlaams Parlement Antwerp Euroterminal NV
Hans Verreyt Vlaams Belang Kamer van volksvertegenwoordigers Global PSA
Jan Bertels sp.a Kamer van volksvertegenwoordigers Antwerp Coordination Centre (PoA)
Jan Briers CD&V Kamer van volksvertegenwoordigers Van Moer Logistics
Kathleen Krekels N-VA Vlaams Parlement Recrewtment
Leo Pieters Vlaams Belang Vlaams Parlement BASF
Pieter De Spiegeleer Vlaams Belang Kamer van volksvertegenwoordigers Kieldrechtsluis (PoA)
Robby De Caluwé Open VLD Kamer van volksvertegenwoordigers Nautisch Operationele Cluster (PoA)

Meer informatie

Kasper Demol - woordvoerder

\kasper.demol@voka.be - 0472 58 63 76

Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact