Voka roept op om stakingen in openbare sector te beëindigen

De stakingen in de openbare sector brengen de Vlaamse economie forse schade toe en zetten onze buitenlandse reputatie op het spel. Het scheepverkeer via de binnenwateren ligt lam door een staking van het sluispersoneel en de loodsen. De binnenvaart en de bereikbaarheid van onze havens zijn een belangrijke draaischijf voor de logistiek in Vlaanderen en voor de verbindingen met onze buurlanden. Daarbovenop komt vanaf vanavond opnieuw een staking bij NMBS en Infrabel waardoor het spoorverkeer twee dagen lang ernstig verstoord zal zijn, met grote hinder voor iedereen die op de trein rekent om van en naar het werk te gaan.

De Vlaamse economie die het al moeilijk heeft, wordt hard getroffen door de stakingen in de openbare sector. De impact van deze stakingen is disproportioneel groot. Vooral ondernemingen en hun medewerkers staan in de kou. Wij roepen de vakbonden op om de stakingen te beëindigen en de acties op een andere manier te voeren. Het is onbezonnen om in moeilijke tijden onze economie moedwillig schade te berokkenen. We roepen iedereen op om rond de tafel te gaan zitten en het sociaal overleg alle kansen te geven. Redelijkheid in de syndicale eisen zal hiervoor noodzakelijk zijn”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.
Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact