Voka roept op om coronamaatregelen strikt te blijven naleven

Het Overlegcomité versoepelt noch verstrengt de coronamaatregelen en rekent op de verantwoordelijkheidszin van ondernemingen en burgers. Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, roept werkgevers en hun medewerkers op om verantwoord te blijven omgaan met de coronamaatregelen en ze strikt te blijven naleven. De omikronvariant zorgt voor een ongekende klim van de besmettingscijfers. Het is nu meer dan ooit onze collectieve verantwoordelijkheid om het virus in te dammen.

Hou afstand, draag een mondmasker, ventileer, organiseer telewerk waar mogelijk, eerbiedig de ene terugkomdag per week. Dat is de oproep van Voka aan alle ondernemingen. We willen blijven werken en ondernemen ondanks het virus. Dat vraagt een beroep op ons collectief en individueel verantwoordelijkheidsgevoel”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Collectieve verantwoordelijkheid

Het is belangrijk om het aantal besmettingen onder controle te houden. We weten immers nog niet wat de omikronvariant betekent voor de belasting van ons zorgsysteem. Daarom roept Voka nogmaals op om de maatregelen blijvend en nauwgezet te volgen. Dat is een verantwoordelijkheid van elke onderneming en elk medewerker.

Terugkomdag behouden

Het telewerk is voor onze bedrijven en hun medewerkers vol te houden dankzij de ene terugkomdag per week. Die blijft ook na het Overlegcomité van vandaag logischerwijs behouden. De inspectiediensten die de naleving van het telewerk controleren, stellen minder overtredingen vast dan in vorige telewerkperiodes. Een belangrijk signaal dat iedereen zich bewust is van de ernst van de situatie en dat bedrijven het telewerk maximaal toepassen.

Coronaschakelaar

Voka staat positief ten aanzien van de coronabarometer die in de maak is. Met zo’n instrument zou onze reactie op stijgende besmettings- en ziekenhuisopnamecijfers voorspelbaarder en rationeler moeten worden. Voka vraagt in de komende dagen om voldoende overleg over de coronabarometer zodat deze ook praktisch toepasbaar is in en voor de bedrijven.

Voka pleit al langer dan vandaag voor een objectiever en onderbouwd systeem om met het coronavirus om te gaan. We kijken dan ook uit naar de invoering van een coronaschakelaar in de komende periode”, aldus nog Hans Maertens.
Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact