Rudy Provoost wordt de nieuwe voorzitter van Voka

Zijn mandaat gaat in op 22 november 2022

Op voordracht van voorzitter Wouter De Geest hebben het Bestuurscomité en de Raad van Bestuur van Voka, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, beslist om Rudy Provoost voor te dragen als nieuwe voorzitter van Voka. Zijn voorzitterschap gaat in op 22 november.

Op maandag 10 oktober zijn het Bestuurscomité en de Raad van Bestuur van Voka, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, bijeengekomen. Huidig Vokavoorzitter Wouter De Geest heeft op deze vergaderingen Rudy Provoost voorgedragen als zijn opvolger. De bestuursorganen hebben dit voorstel unaniem aanvaard. Het driejarige mandaat van Rudy Provoost zal na goedkeuring door de Algemene Vergadering ingaan op 22 november 2022.

Met Rudy Provoost als opvolger van Wouter De Geest kiest Voka voor een veelzijdige ondernemer en bestuurder met internationale ervaring in diverse sectoren. Innovatie, transformatie en groei lopen samen met digitalisering, duurzaamheid en gezondheid als rode draden doorheen zijn loopbaan. Het zijn precies die thema’s die Voka naar voren schuift in zijn toekomstvisie Plan Samen Groeien en expliciet in zijn werking vooropstelt.

Rudy Provoost zal een sterke ambassadeur voor het Vlaamse bedrijfsleven en ondernemerschap zijn”, zegt Wouter De Geest, huidig voorzitter van Voka. “Rudy kan bogen op een jarenlange en succesrijke internationale carrière bij toonaangevende bedrijven in diverse markten en heeft als CEO van Philips Consumer Electronics, Philips Lighting en Rexel ontegensprekelijk zijn sporen verdiend. Sinds zijn terugkeer in Vlaanderen zet Rudy zich in als bestuursvoorzitter bij Jensen-Group, bestuurder bij Elia, Pollet Water Group en de Vlerick Business School, en als commissaris bij Randstad. Bovendien is hij actief als senior advisor, investor en mentor bij groeibedrijven, en in een private equity en venture capital context. Daarnaast heeft hij in het verleden ook een leidinggevende rol gespeeld in Europese sectorfederaties”.

We zijn ervan overtuigd dat we met Rudy een topper aantrekken als nieuwe voorzitter van Voka. Zijn externe, onbevangen en onafhankelijke blik op Vlaanderen en Voka als ondernemersorganisatie zal ongetwijfeld verrijkend zijn voor het economisch en maatschappelijk debat in deze uitdagende tijden. Zijn polyvalent profiel en internationale achtergrond enerzijds, en zijn huidige activiteiten en mandaten anderzijds zullen daarbij hun vruchten afwerpen in de nabije toekomst, en zeker in aanloop naar de verkiezingen van 2024 en de hervormingen die ons land zo nodig heeft”, aldus nog Wouter De Geest.

Rudy Provoost kijkt gemotiveerd uit naar het voorzitterschap van Voka:

Het is een eer om de fakkel te mogen overnemen van Wouter De Geest en bij Voka als nieuwe voorzitter aan de slag te gaan. Ik geloof zeer sterk in de drijvende kracht van Voka als gangmaker van groei en voortrekker van vooruitgang in Vlaanderen. Ik zal dan ook met veel enthousiasme en energie mijn verantwoordelijkheid opnemen om het voorzitterschap toekomstgericht in te vullen, en daadkrachtig de Vlaamse ondernemerswereld te vertegenwoordigen”, zegt Rudy Provoost in een eerste reactie.

Wie is Rudy Provoost?

  • Rudy Provoost °16 oktober 1959
  • Gehuwd, drie kinderen
  • Master Psychologie – UGent (1982), Master in Management – Vlerick Business School (1983), Executive Master in Change – Insead (2020)
  • 1984-1987: Procter & Gamble
  • 1987-1992: Canon
  • 1992-2000: Whirlpool – diverse internationale topfuncties
  • 2000-2011: Koninklijke Philips – lid raad van bestuur (2006-2011), CEO Philips Consumer Electronics (2004-2007), CEO Philips Lighting (2008-2011)
  • 2012-2016: Rexel – CEO en bestuursvoorzitter
  • Heden: bestuursvoorzitter bij Jensen-Group, lid raad van bestuur bij Elia, Pollet Water Group en Vlerick Business School, commissaris bij Randstad, en senior advisor, investor en mentor bij groeibedrijven en in een private equity en venture capital context
Rudy Provoost
Rudy Provoost
Rudy Provoost
Rudy Provoost
Martine Taeymans

Martine Taeymans

Directeur MarCom, Voka vzw

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact