René Konings nieuwe directeur Voka Metropolitan

 

Vanaf 1 februari 2024 wordt René Konings de nieuwe directeur van Voka Metropolitan. Hij volgt Jan Van Doren op die na 10 jaar de fakkel overdraagt. De afgelopen 6 jaar was René Konings manager van Agoria Brussel. “De kans om Voka Metropolitan verder uit te bouwen en te laten groeien, kon ik niet laten liggen”, aldus René Konings. “Door in te zetten op een goede samenwerking tussen het Brussels gewest en de rand, kunnen we de rol van Brussel als economische motor versterken. Met Voka Metropolitan wil ik dan ook bijdragen aan de groei van ondernemend Brussel.” 

 

Voka Metropolitan, opgericht in 2013, vertegenwoordigt ​ ondernemingen in de Brusselse metropool (Brussels gewest en rand). Het ondernemingsnetwerk telt meer dan 500 leden en heeft de afgelopen 10 jaar een sterke positie ingenomen als netwerk- en belangenbehartigingsplatform. Voka Metropolitan is nauw verbonden met de Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, ingegeven door de sociaaleconomische verwevenheid tussen Brussel en Vlaams-Brabant, en met Voka vzw, ingegeven door de visie dat Brussel als hoofdstad en als economisch en internationaal centrum voor heel Vlaanderen belangrijk is. 

René Konings is 45 jaar en woont in Schaarbeek met zijn echtgenote en 2 kinderen. Als directeur van Voka Metropolitan kan René verder bouwen op zijn ruime ervaring in de journalistiek, de politiek en het werkgeverslandschap. Hij koppelt zijn opleiding communicatiewetenschappen aan 23 jaar professionele werkervaring waarvan 2 jaar als journalist, 6 jaar als woordvoerder voor de Vooruit-fractie in het Europees Parlement en Minister Pascal Smet, 9 jaar als woordvoerder voor technologiefederatie Agoria, en de laatste 6 jaar als Manager van Agoria Brussel. “De voorbije 6 jaar heb ik mogen bouwen aan de groei van Agoria in Brussel dankzij sterke lobby en krachtige samenwerkings-initiatieven. Ik heb zo de technologieondernemingen in Brussel mogen ondersteunen en helpen groeien”, stelt René Konings. “Die ervaring wil ik nu inzetten voor de leden van Voka Metropolitan: samen met het team wil ik de stem en standpunten van ondernemend Brussel nog krachtiger laten klinken, zeker in het verkiezingsjaar 2024. Verder wil ik blijven inzetten op inspirerende netwerken waar ondernemers kunnen bijleren, bijtanken, in dialoog gaan. En last but not least ​ wil ik de leden van Voka Metropolitan maximaal ondersteunen in hun ondernemerschap, in nauwe samenwerking met Voka - Kamer van Koophandel Vlaams Brabant en Voka vzw.” 

Kris Cloots, voorzitter van Voka Metropolitan: “Ik ben ervan overtuigd dat René de juiste man is om onze ondernemingen in de Brusselse metropool verder te doen groeien. Met René kiezen we voor een sterke verankering in Brussel, jarenlange ervaring op vlak van lobby en netwerking, ervaring met ondernemingsorganisaties en ondernemingen, en een verbindend leidinggevende die inhoud en visie combineert met diplomatie en nuance. Ik heb dan ook alle vertrouwen in onze samenwerking.’ ​ 

Na 10 ​ jaar geeft Jan Van Doren de fakkel door en zet hij een punt achter zijn actieve loopbaan. ​ Hij leidde Voka Metropolitan sinds 2013 en was reeds sinds 1996 actief bij Voka, onder meer als adjunct-directeur van het Kenniscentrum. Jan Van Doren: “Ik ben zeer dankbaar voor het parcours dat ik bij Voka heb mogen afleggen, steeds gesteund door geëngageerde bestuursleden en collega’s. Het doet me bijzonder deugd mee te hebben gewerkt aan een versterking van de Voka-werking in Brussel. En aldus te hebben kunnen bijdragen aan de missie om ondernemingen meer kansen te geven in de Brusselse metropool, door bruggen te bouwen tussen Vlaanderen en Brussel. “ 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact