Recordaantal deelnemers voor Voka zomerstages

124 politici stropen de mouwen op en draaien een dag mee op de werkvloer

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, brengt 124 politici deze zomer naar de bedrijfsvloeren. Tijdens een Voka zomerstage draait een politica/politicus een dag mee in de bedrijfsactiviteit van een Vlaamse onderneming. Op de eerste zomerstage op 1 juli springt partijvoorzitter Sammy Mahdi in op het zomerfestival Paradise City. Hij is er als bar manager verantwoordelijk voor een van de drankstands. De zomerstages lopen heel de zomer lang tot midden september.

We willen van de zomermaanden gebruikmaken om bruggen te slaan tussen de politiek en de bedrijfsvloeren. Politici kunnen zien, horen en ervaren waar ondernemers van wakker liggen. De Voka zomerstages zorgen voor een verfrissende kijk op ondernemen in Vlaanderen en Brussel. We zijn blij dat we een recordaantal deelnemers hebben kunnen overtuigen met daarbij ook Franstalige politici en Europese parlementsleden”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Met 124 deelnemende politici overschrijden de Voka zomerstages het record van vorig jaar, toen gingen 117 politici op stage. ​ De deelnemers aan de stages komen uit het Vlaams parlement (61), de Kamer (31), het Europees parlement (3) en het Brussels parlement (9). Ook de premier, 7 federale regeringsleden, 6 Vlaamse ministers, 1 Brusselse minister en 5 partijvoorzitters maken deze zomer hun agenda vrij om een stage te volgen op de werkvloer.

De zomerstage van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi vindt plaats op 1 juli vanaf 14u45 op Paradise City festival in Perk (Kasteelhoekstraat 1, 1820 Steenokkerzeel). Hij zal er als bar manager een van de drankstands bemannen.

 

Geïnteresseerd om verslag uit te brengen van een Voka zomerstage? Contacteer ons.

Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact