Goedgekeurd stikstofdecreet doet vergunningenstop eindelijk ophouden

© Vlaams parlement
© Vlaams parlement

Het stikstofdecreet is eindelijk gestemd door het Vlaams Parlement. Hiermee is een ontzettend belangrijke horde genomen in de aanpak van het stikstofprobleem in Vlaanderen. Voka bedankt de Vlaamse parlementsleden van de meerderheid en de Vlaamse regering voor hun verantwoordelijkheidszin. Alle economische actoren – van industrie, bouw- en landbouwbedrijven – hebben weer zicht op een voorspelbaar vergunningenkader. De stikstofreductie in alle sectoren kan nu op een gestructureerde wijze worden gerealiseerd. In het goedgekeurde decreet blijft het cruciale onderscheid tussen NOx en ammoniakemissies overeind.

“De vergunningenstop die Vlaanderen al maanden in zijn greep hield, is nu voorbij. De stemming van het stikstofdecreet is een moment van immense opluchting. Investeerders en ondernemers hebben weer zicht op voorspelbaarheid en een voldoende mate van rechtszekerheid. Deze juridische oplossing voor het stikstofprobleem zal geen schoonheidsprijs winnen. Maar het is vandaag het hoogst haalbare. Elk alternatief zou de Vlaamse economie met een onoverzienbare schade opzadelen. Er moest nu gehandeld en gestemd worden.”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Wat betekent het stikstofdecreet concreet voor ondernemingen? Wat met lopende vergunningsaanvragen? Voka informeert zijn leden via webinars in de komende dagen en met een praktische en voor iedereen toegankelijke FAQ op de website.

https://www.voka.be/nieuws/stikstofdecreet-wat-je-moet-weten-als-bedrijf

Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact