Frank Beckx nieuwe Directeur Kennis- en Lobbycentrum Voka

Vanaf 15 maart 2021 aan de slag bij Voka

Frank Beckx wordt vanaf 15 maart 2021 de nieuwe directeur van het Kennis- en Lobbycentrum van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. Hij volgt er Niko Demeester op die sinds 1 januari aan de slag is als directeur-generaal bij de Confederatie Bouw. Frank is tot op heden gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences. Frank Beckx krijgt de opdracht mee om de impact van het Kennis- en Lobbycentrum van Voka verder te vergroten in het belang van de Vlaamse ondernemingen en het ondernemerschap. Dit zal gebeuren in nauwe samenwerking met de Voka – Kamers van Koophandel, het Vlaams Werkgeversplatform en andere stakeholders.

Frank Beckx
Frank Beckx

Frank Beckx (40) is licentiaat in de rechten (KU Leuven) met een specialisatie in administratief, Europees en internationaal recht.

  • Hij startte zijn loopbaan tussen 2003 en 2008 als raadgever en woordvoerder van de Vlaamse ministers Marino Keulen, Fientje Moerman en Patricia Ceysens.
  • Van 2008 tot 2013 was hij directeur communicatie en public affairs van essenscia, de Belgische sectorfederatie van de chemie en life sciences.
  • Sinds 2014 is hij gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen.
  • Frank is ook voorzitter van BlueChem NV, de incubator voor duurzame chemie.
  • Daarnaast is hij voorzitter van de sectorale opleidingscentra PlastIQ en ViTalent, bestuurder bij Catalisti (speerpuntcluster voor duurzame chemie en kunststoffen), Railport Antwerpen en Flanders Technology International.
  • Hij is ook lid van het STEM-platform van de Vlaamse regering.

FrankBeckx is een bekend gezicht in het landschap van de Vlaamse werkgeversorganisaties. Hij zal samen met de medewerkers van Voka het Kennis- en Lobbycentrum verder uitbouwen als referentie in de studie en belangenbehartiging van en voor ondernemingen en ondernemerschap.

Frank is een aanwinst en een troef voor Voka. Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka: “We willen de impact van Voka en de Vlaamse ondernemingen nog verhogen, samen met de Voka – Kamers van Koophandel, de Vlaamse sectorfederaties verenigd in het Vlaams Werkgeversplatform en andere stakeholders. De komende jaren worden immers cruciaal voor onze bedrijven, onze economie en samenleving. De bedrijven zullen moeten overleven na de coronacrisis, en zich bovendien moeten aanpassen en investeren in digitalisering, duurzaamheid en gezondheid en welzijn. Belangrijke uitdagingen waarin ons Kennis- en Lobbycentrum een cruciale rol zal spelen, onder meer via de uitwerking en ontplooiing van het Plan Samen Groeien en in de vele contacten met de regeringen en overheden in ons land. Frank is de geknipte persoon om deze opdracht mee gestalte te geven, ik ben dan ook verheugd dat hij deze carrièrestap zet. Met zijn uitgebreide ervaring in het leiden van een ondernemingsorganisatie, zijn expertise op het vlak van communicatie en public affairs en zijn uitgebreid netwerk is Frank een aanwinst en troef voor Voka.”

Ik kijk enthousiast uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik ben trots op alles wat we bij essenscia hebben gerealiseerd. Frank Beckx

Frank Beckx, toekomstig directeur van het Kennis- en Lobbycentrum van Voka: “Na dertien bijzonder boeiende jaren in de chemie- en farmasector, zet ik de stap naar het interprofessionele niveau. Ik ben het management en de bestuursorganen van essenscia dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en ik ben trots op wat we samen met een sterk team hebben gerealiseerd. Vanuit mijn nieuwe rol bij Voka wil ik bouwen aan een gedeelde toekomstvisie voor welvaartsgroei in Vlaanderen, vernieuwend zijn in constructieve belangenbehartiging en de samenwerking tussen ondernemersorganisaties versterken voor een modern en performant werkgeverslandschap ten dienste van onze ondernemingen. In al deze domeinen wil Voka het voortouw nemen en ik kijk dan ook enthousiast uit naar deze nieuwe uitdaging.”

Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder van essenscia: “Met Frank haalt Voka een gedreven persoonlijkheid en uitstekend netwerker aan boord. Een harde werker die zaken gerealiseerd krijgt en positivisme uitstraalt. We zullen zijn daadkracht en visie missen bij essenscia. Frank heeft het economische en maatschappelijke belang van de chemie- en farmasector in Vlaanderen prominent mee op de kaart gezet. In naam van de federatie en de meer dan 700 aangesloten bedrijven wil ik hem uitdrukkelijk bedanken voor zijn jarenlange inzet en hem veel succes wensen in zijn verdere carrière. Dit is geen afscheid maar een nieuwe stap in de prima samenwerking tussen Voka, essenscia en de andere werkgeversorganisaties. Met vereende krachten blijven we werken aan een duurzame economie als pijler voor meer welvaart en meer welzijn.”

Martine Taeymans

Martine Taeymans

Directeur MarCom, Voka vzw

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact