Dringend duidelijkheid nodig over de coronamaatregelen op de werkvloer vanaf 1 september

Anders wordt nieuwe start maar een halve start

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, vraagt dat er duidelijkheid komt over de coronamaatregelen die op de werkvloer zullen gelden vanaf 1 september. De huidige maatregelen zijn te streng, gezien de hoge vaccinatiegraad.

Vandaag blijft het voor werkgevers nog onvoldoende duidelijk welke maatregelen nog van toepassing zullen zijn op de werkvloer. Werkgevers willen samen met hun medewerkers een nieuwe start maken in september en hebben daar tijdig duidelijkheid rond nodig. De coronamaatregelen op de werkvloer moeten logisch zijn en aangepast aan de vaccinatiegraad”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Het verschil tussen wat privé weer mag en wat op de werkvloer nog moet, dreigt te groot te worden. Een goed voorbeeld is de situatie in de bedrijfskantines: social distancing blijft daar vereist terwijl dat niet meer hoeft in de reguliere horeca. Gezien de erg hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen vindt Voka het niet meer verantwoord om de coronamaatregelen zonder onderscheid aan te houden.

De Generieke Gids, die de coronamaatregelen op de werkvloer bevat, moet worden geactualiseerd. Voka roept de federale sociale partners op om daar versneld werk van te maken.

Voka herhaalt de vraag om werkgevers inzicht te verlenen in de vaccinatiegraad van hun personeelsgroep. Dit dient te gebeuren op een geaggregeerd niveau zodat de individuele privacy gerespecteerd blijft.

Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact