Bingli wint Belgische eindronde en gaat naar het WK Ondernemen in Saoedi-Arabië

Jury kiest beste Belgische inzending uit 15 finalisten

Bingli mag België vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap ondernemen dit najaar in Saoedi-Arabië. Dat bleek gisteravond tijdens de nationale finale in Antwerpen georganiseerd door Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. Bingli ontwikkelde een slimme chatbot die helpt bij dokterconsultaties. Wereldwijd schreven 175.000 kandidaat-ondernemingen zich in voor de wedstrijd. Slechts honderd finalisten gaan door naar de wereldwijde finale in Riyadh (Saoedi-Arabië).

Uit alle Belgische inzendingen bereikten 15 Vlaamse starters de nationale finaleronde. De jury heeft in drie categorieën een winnaar aangeduid. Slechts één van hen mag deelnemen aan de wereldwijde eindronde die in november plaatsvindt in Riyadh (Saoedi-Arabië).

Eindwinnaar en Belgische kandidaat op de wereldwijde eindronde dit najaar in Riyadh (Saoedi-Arabië)

Bingli. Bingli is een chatbot met artificiële intelligentie technologie. Voorafgaand aan een doktersbezoek stelt Bingli slimme vragen, waardoor de patiënt voorbereid is en de consultatie vlotter en kwalitatiever verloopt. Bingli wordt vandaag reeds door verschillende dokters en ziekenhuizen gebruikt.

We zijn trots met deze Belgische laureaat. Bingli scoort sterk op inhoud en vorm. Het is belangrijk voor een start-up om ook de vorm te verzorgen. Je moet immers voortdurend nog mensen overtuigen van je project”, zo verklaart juryvoorzitter Bruno Delepierre de keuze van de jury voor Bingli. Bruno Delepierre is managing director van Global Entrepreneurship Network Belgium.

We zijn heel erg blij met deze kans om Bingli internationaal in de kijker te zetten. Het is een grote motivatie voor ons team. Onze groeiambities reiken verder dan Vlaanderen”, zegt een trotse Tom Van de Putte van Bingli.

Winnaar in de categorie Onderneming in de ideeënfase

Art Robotics. Art Robotics bedacht poetsrobots die moeilijk bereikbare zonnepanelen poetsen zodat de zonneopbrengst maximaal blijft.

Winnaar in de categorie Onderneming in de startersfase

CrowdScan. CrowdScan bedacht een crowd management systeem waardoor grote menigtes nauwkeurig en privacyveilig geteld kunnen worden op basis van radiogolven.

Winnaar in de categorie Onderneming in de groeifase

myNEO. myNEO maakt het mogelijk dat moeilijk te behandelen tumoren helemaal op maat bestraald kunnen worden waardoor de overlevingskansen stijgen.

Met Voka feliciteren we alle laureaten en wensen we het team van Bingli veel succes bij de voorbereiding van de wereldwijde finale. We zijn we trots op de hoge kwaliteit van de Vlaamse starters die zich dit jaar hebben ingeschreven. De coronacrisis heeft het vuur van onze starters niet gedoofd, integendeel. De finalisten dragen alle kenmerken van topondernemingen: een sterk idee, een overtuigend ondernemingsplan en een visionair team dat samen wil groeien. Nieuwe starters zijn de humuslaag van een gezonde en groeiende economie”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Wereldwijd schreven 175.000 jonge bedrijven zich in voor de wedstrijd. Nationale rondes per land leveren uiteindelijk 100 finalisten op die in Riyadh zullen strijden om de hoofdprijzen. Er is meer dan 1 miljoen dollar aan prijzengeld te winnen. Maar het zijn vooral het wereldwijde uitstalraam en de internationale netwerkopportuniteiten die voor jonge ondernemingen grote groeimogelijkheden bieden.

Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact