Beloftevolle starters krijgen doorgedreven begeleiding via Bryo ScaleUp

Inschrijven kan nog heel de maand maart

Na succesvolle pilootprojecten biedt Voka het begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp aan via de methodiek van blended learning in heel Vlaanderen. Met Bryo ScaleUp krijgen beloftevolle en reeds groeiende starters coaching en begeleiding van andere ondernemers. Het begeleidingsprogramma werkt via blended learning en duurt een jaar. “De weg uit de crisis loopt ook via startende en ambitieuze bedrijven. Daarom zet Voka hier volop op in”, vertelt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Ik wou dat ik Bryo eerder had leren kennen - ondernemer Philip Verhelst

Philip Verhelst van scale-up Mora Mora stapte in 2020 in het Bryo ScaleUp begeleidingsprogramma “Ik wou dat ik Bryo eerder had leren kennen. Ik heb veel aan de begeleiding van andere ondernemers. Het netwerk dat ik er opbouw, is nu al van waarde gebleken. In de zoektocht naar kapitaal voor mijn onderneming heeft Voka me de juiste wegen getoond”.

Jonge bedrijven kunnen een voorbeeldrol opnemen in de relance van onze economie - Hans Maertens

Via Bryo ScaleUp werden in de afgelopen jaren 200 ondernemingen begeleid. Voka heeft het begeleidingstraject grondig vernieuwd en biedt de begeleiding nu aan in heel Vlaanderen. “Het is onze bedoeling dubbel zoveel scale-ups te helpen met het realiseren van hun groeiambities. We willen zo snel als mogelijk weer aanknopen met groei. Voka is ervan overtuigd dat jonge bedrijven een voorbeeldrol kunnen spelen in de relance van onze economie”, aldus Hans Maertens.

Voor wie?

Het programma richt zich op reeds gestarte ondernemingen met een omzet van 100.000 euro en verdere groeiambities. De inschrijvingen voor Bryo ScaleUp lopen nog heel de maand maart. Het begeleidingsprogramma start in de maand mei en loopt 12 maanden. Elke scale-up met interesse voor dit programma kan zich online kandidaat stellen via www.voka.be/bryoscaleup

Bryo ScaleUp is er voor ondernemers met een marktklaar product en een schaalbaar businessmodel. Deelnemers aan het programma stappen in een vertrouwensgroep met andere ondernemers en krijgen individuele begeleiding ​ door een coach en een panel van experten.

Blended learning

Voka past voor dit programma het innovatieve blended learning-principe toe. Bovenop de fysieke begeleidingssessies komt er een digitaal aanbod om zo het beste te halen uit de mix van offline en online. Er komen inspiratiesessies met ondernemers uit het buitenland. Zo kunnen deelnemers inzichten krijgen van topondernemers wereldwijd, die niet altijd makkelijk naar België te halen zijn. Bovendien kunnen deelnemers de online sessies ook nadien nog bekijken. Zo hoeven ze niets van het programma te missen als ze door hun agenda een bepaalde sessie niet live kunnen volgen.

Steun van Vlaamse Regering

Ambitieuze start-ups en scale-ups hebben we meer dan ooit nodig om ons uit de crisis te innoveren. Met de Vlaamse regering steunen we hen dan ook maximaal. Met het ‘contract ondernemerschap’ bijvoorbeeld investeren we de komende vier jaar 90 miljoen euro in ondernemerschap. 10 miljoen euro daarvan gaat naar start-ups & scale-ups. Opleiding en begeleiding is nodig om jonge bedrijven klaar te stomen voor de volgende stap. Bryo past volledig binnen ons Vlaamse relancebeleid waarin we gaan voor meer internationalisering, innovatiekracht, digitalisering en ondernemerschap” vertelt Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk en Innovatie.

Een initiatief in partnerschap met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen. ​
Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) wil ondernemers daarbij ondersteunen samen met Voka. Bryo maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen voor #sterkondernemen.

Bryo ScaleUp | Vokahttps://www.voka.be/bryoscaleup
Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact