Alexander De Croo volgt maandag Voka Zomerstage bij ICO Terminals in Zeebrugge

Eerste minister helpt havenbedrijf bij wassen, polieren en opladen elektrische wagens

De pers is welkom op de Voka Zomerstage van premier Alexander De Croo bij ICO Terminals in Zeebrugge. ICO Terminals is een van de belangrijkste transportbedrijven ter wereld en is in België gespecialiseerd in de behandeling en opslag van roro-cargo. ICO Terminals behandelt zo’n 2 miljoen voertuigen per jaar in Zeebrugge en Antwerpen.

Na een introductie door ceo Marc Adriansens assisteert de premier bij het behandelen van de cargo van een schip geladen met nieuwe elektrische wagens. Hij zal helpen bij het wassen, polieren en opladen van de wagens.

Ook Dirk De fauw, burgemeester van de stad Brugge, zal deelnemen aan de Voka zomerstage.

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, brengt in de zomer van 2022 meer dan 140 ondernemingen en politici met elkaar in contact. De politici volgen een stage op de werkvloer tijdens een halve dag. Op die manier maakt Voka letterlijk de verbinding tussen Wetstraat en werkvloer. De politici stropen de mouwen op en leren al doende de uitdagingen van het bedrijfsleven beter kennen.

We willen van de zomermaanden gebruikmaken om bruggen te slaan tussen de politiek en de bedrijfsvloeren. Politici kunnen aan den lijve ervaren hoe onze ondernemingen elke dag maatschappelijke groei realiseren. De Voka zomerstages zorgen voor een verfrissende kijk op ondernemen in Vlaanderen en Brussel. We zijn blij dat we ook de premier hebben kunnen overtuigen om een werkbezoek te brengen aan ICO Terminals in Zeebrugge”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.
We vinden het belangrijk dat de premier in nauw contact staat met de bedrijfswereld en meer bepaald met de boeiende wereld van de autologistiek die voor een enorme transitie staat. Via deze stage kan hij onze ESG initiatieven in de praktijk ervaren, en anderzijds ook onze uitdagingen leren kennen op het vlak van krapte op de arbeidsmarkt, stijgende loonkosten en het complex vergunningsbeleid. We kijken er alvast naar uit om onze premier te verwelkomenMarc Adriansens, managing director ICO Terminals.

Programma

10u ontvangst door ceo ICO Terminals Marc Adriansens en gedelegeerd bestuurder Voka Hans Maertens

10u25: aantrekken veiligheidskledij en start bezoek bedrijfsactiviteiten

  • Inspectie na carwash
  • Polieren nieuwe auto
  • Inpluggen elektrische wagens

11u45: premier en burgemeester ontvangen aandenken aan Voka Zomerstage

Adres

Margareta van Oostenrijkstraat 1; 8380 Zeebrugge

 

Inschrijven en meer informatie:

Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact