100 gesprekken tussen ceo’s en jongeren op Valentijnsdag

Voka x ASATT x Technopolis

Wat als 100 ambitieuze Vlaamse jongeren van diverse achtergronden rechtstreeks in gesprek gaan met de leiders van onze samenleving? Voka, ASATT (A Seat At The Table) en Technopolis willen een sterk signaal geven dat de stem van jongeren gehoord wordt tot op het hoogste niveau. Ze slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren op 1 middag 100 één-op-één gesprekken tussen jongeren en ceo's, ministers, partijvoorzitters en universiteitsrectoren. De tweede editie van 100x100 vindt opnieuw digitaal plaats.

De jongeren die zich inschreven voor de 100x100 gesprekken zijn afkomstig uit heel Vlaanderen. De ​ meeste deelnemers zijn jonge twintigers. De jongeren weerspiegelen de diversiteit van de Vlaamse samenleving.

De deelnemende ceo's behoren tot de grootste bedrijven in Vlaanderen zoals Janssen Pharmaceutica, Elia, Cargill en ING. De volledige lijst is op aanvraag beschikbaar.

Naast de ceo’s zegden Vlaamse partijvoorzitters, ministers, ambassadeurs en rectoren hun medewerking toe aan de 100x100 gesprekken.

De 100x100 gesprekken starten tegelijkertijd op maandag 14 februari om 12u30 en duren elk 60 minuten. Net als vorig jaar vinden de meeste gesprekken digitaal plaats. Dit jaar wordt hiervoor HYBR, het hybride eventplatform van Technopolis, ingeschakeld.

De gesprekken bij Cargill (Vilvoorde), Elia (Brussel), DAF trucks (Westerlo), Soenen Golfkarton (Hooglede), Voka (Brussel), Jan De Nul (Aalst), Futech (Tessenderlo) en Nokia Bell Labs (Antwerpen) vinden fysiek plaats.

Voka

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen:

"We willen een signaal geven aan onze jongeren: jullie mening telt mee. Het succes van de eerste editie heeft ons gesterkt in de overtuiging dat de 100x100 gesprekken waardevol zijn voor alle deelnemers. Verrassende ontmoetingen zijn vaak de aanzet tot nieuwe inzichten, zowel bij de ceo's als bij de jongeren. Samen ondernemen en samen groeien betekent ook luisteren naar elkaar”.

ASATT

Youssef Kobo, oprichter ASATT (A seat at the table):

"Al verschillende jaren nodigen we onszelf als jongeren uit in de bestuurskamers van de grote bedrijven en de politiek. We zijn ervan overtuigd dat wij als jongeren met diverse achtergronden een meerwaarde kunnen bieden aan de bedrijfswereld. Met deze 100x100 brengen we ASATT naar het next level. Ik ben blij dat we samen met Voka stellen dat divers en inclusief ondernemerschap onmisbaar is voor blijvend succes in de zakenwereld."

Technopolis

Stephane Berghmans, ceo Technopolis :

"Ik twijfelde geen seconde om ook dit jaar op date te gaan. Wie zijn die jongeren die de top willen bereiken? Welke obstakels komen zij op hun weg tegen? Wat drijft hen? Die antwoorden zijn belangrijk voor Technopolis om zoveel mogelijk jongeren te kunnen inspireren om later met STEM het verschil in de wereld te maken. Tegelijk hoop ik dat ik mijn date kan inspireren en het nodige zelfvertrouwen kan geven om er gewoon voor te gaan. Om kansen te grijpen. Die springplank wil Technopolis aan zoveel mogelijk jongeren meegeven. En dus hebben we met veel plezier ons hybride eventplatform HYBR ingeschakeld om de digitale dates te faciliteren.”
Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact