Waanzinnig!

Voka over voorstel minister van mobiliteit Gilkinet om nachtvluchten helemaal te bannen

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet legt een idee op tafel om alle nachtvluchten vanop Brussels Airport te verbieden. Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, en Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant noemen dit idee het meest waanzinnige voorstel van een minister sinds lange tijd. Voka roept de federale coalitiepartners op zich te distantiëren van dit voorstel.

Van het afschaffen van de nachtvluchten kan geen sprake zijn. Het is een waanzinnig idee dat recht in de prullenmand gekeild moet worden. ​ We verwachten dan ook dat de federale coalitiepartners hun afwijzing voor dit idee luid en duidelijk laten klinken”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Brussels Airport is de tweede grootste economische pool van Vlaanderen en de economische poort en het centrum van de logistieke activiteiten voor Brussel, Vlaams-Brabant en de rest van het land. Meer dan 100 verschillende bedrijven uit de logistieke keten zijn gevestigd op Brussels Airport. Brucargo, het vrachtgedeelte van Brussels Airport, was in 2022 goed voor 776.000 ton cargo. Vanop Brucargo zijn miljoenen covidvaccins naar overal in de wereld verzonden.

Van de bevoegde minister van mobiliteit verwacht je gedragen en realiseerbare voorstellen. Dit voorstel is het omgekeerde daarvan en zou ons land decennia terug katapulteren in de tijd. Het idee zet duizenden jobs en welvaart voor een hele regio op het spel”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.
Eric Laureys

Eric Laureys

Woordvoerder, Voka vzw

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka vzw

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde en 80% van de export.

Voka gelooft in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. 

Voka is dé groeimotor van de durvers, de blijvers en de groeiers. Met onze 18.000 leden zijn wij samen het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen.


Contact